Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Hendi Polska
Winterhalter Gastronom...
Dora Metal
Cryogen
Espiga
Robot - Coupe
007Gastro.pl
RATIONAL Sp. z o.o.
Convotherm
POSbistro
Artykuły spożywcze
Stówka
Menos
Secpol
Unilever Food Solution...
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Lemonia
Barry Callebaut
Raps Prowana
Oerlemans Foods Polska...
Astrades
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum dyskusyjne
** HydePark **


" Studiowanie DIETETYKI- młodemu kucharzowi potrzebne? "

Właśnie kończę pierwszy semestr dietetyki i zastanawiam się nad sensem dalszego studiowania. Stąd moje pytanie do starszych braci Kucharzy. Czy warto??
Chcę rozwijać się i zagłębiać w technikach gotowania, tak by w przyszłości prowadzić swoją restaurację na wysokim poziomie. Zacząłem studia dlatego, że chciałem się uczyć jak najwięcej o tym co z jedzeniem jest związane. Jednak często spotykam się z kucharzami niejednokrotnie dobrych restauracji z ogromną wiedzą, którzy mówią mi, że im studia nic nie dały.
Wiem już na pewno, że nie będę chciał otwierać swojego gabinetu i układać do końca życia diet bo moje miejsce jest między garami.
Szukam obiektywnej opinii na ten temat, bo studiuję zaocznie- za co płacę; a dodatkowo zjazdy wstrzymują mnie przed wyjazdami z kraju żeby poznać kuchnię różnych krajów. Są szkolenia, praca spotkania na które chcę jeździć żeby się formować jako kucharz i pogłębiać wiedzę praktyczną.
Czy jest sens ciągnąć studia dalej? Tym bardziej, że poziom mojej uczelni jak na razie nie wydaje mi się wysoki, przez co czuje, że marnuje pieniądze. Czy tytuł dietetyka coś znaczy w naszym świecie? Czy za 3 lub 5 lat (kto wie jak się potoczy) nie spojrzę na to i nie powiem sobie, że mogłem w tym czasie jeździć po świecie i chłonąć wiedzę i języki w praktyce?

(29.01.2011 - 21:10)   ŁukaszOdpowiedz
(89.72.75.96) 89-72-75-96.dynamic.chello.pl
|[ STRONY ]|
 00  01   02   03   04   05   06   07   08  strona [09]ostatnia strona [43]
|[ TEMATY ]|
poprzedni lista nowy następny

"Studiowanie DIETETYKI- młodemu kucharzowi potrzebn..."
(29.01.2011 - 21:10)  (Łukasz)
"szczerze nie wiem"
(22.07.2011 - 13:56)  (hania)

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.
** HydePark **
Kuchnia molekularna
SUBWAY - Franczyza
Jak nie oszaleć z marketingiem przedświątecznym?
Projekt szkoleniowy
Napiszę księgę HACCP. TANIO!
Zniżki na jedzenie, program partnerski
Gęsinowy Szlak Kulinarny
Kumulator - loteria dla lokali gastronomicznych
Utylizacja olejow i frytur gastronomicznych
Mięso z bydła Aberdeen Angus wysokiej jakości.
Piramida Kluczbork Kebab
piramida kebab kluczbork
kucharz - od czego zacząć, aby nim zostać?
Almar sponsorem oficjalnym Sylwii Gruchały
przekąski
poszukuję restauracji w szczecinie
Praktyki sezonowe dla uczniów szkół gastronomicznych
Szukam rozsądnego kucharza do pensjonatu.
Jakie macie doświadczenia w pracy sezonowej.
Szkoła policealna - kucharz
problemy z serwisem gastronauci.pl
Reklama w Internecie
Dni Herbaty Dilmah - kto coś wie?
HACCP. Kilka pytań.
Restauracja czy Hotel ****
Najważniejsza rocznica roku
Dobra klimatyzacja
Osoby z lokalem gastronomicznym poszukiwane.
Leberkasse
Cevap i Sport Club
KONKURS KULINARNY DLA UCZNIÓW SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
projekt technologiczny kuchni, SANEPID
Studiuj, podróżuj i zarabiaj
straty w gastronomi
Skuteczne reklamowanie naszych punktów gastronomicznych
Co sądzicie o zakręconych ziemniakach?
BEZPŁATNE szkolenia informatyczne - może kogoś zainteresuje
wyliczenie ceny potrawy
prosba o pomoc w napisaniu opisu mojej kuchni
MAKRO Cash&Carry: premiera nowego rozwiązania fast-food na Targach EuroGastro
KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: CTK Doram Winterhalter Gastronom Polska Hendi Polska Dora Metal Stówka Cryogen Espiga Menos Secpol Robot - Coupe 007Gastro.pl easyFairsŽ Poland Convotherm RATIONAL Sp. z o.o. Unilever Food Solutions Reinex POSbistro Uzdrowisko Wysowa S.A. Lemonia M&M Gastro Heute Service Barry Callebaut Fondis Na Lunch Steinberg Senso Gastro Manitowoc Foodservice Watersystem Kwintet Polska Tech - Prim
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000