Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
HRC Serwis
Gorbi
Manitowoc Foodservice
Tableart Tomasz Miszcz...
Dora Metal
Convotherm
Lunch24.pl
Watersystem
Robot - Coupe
Espiga
Artykuły spożywcze
Iglotex
Stówka - Pizzola
Belgium`s Best
Menos
ABC Espresso
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum dyskusyjne
** HydePark **


" kucharz - od czego zacząć, aby nim zostać? "

witam,

moje pytania skierowane są przede wszystkim do doświadczonych kucharzy, którzy w swoim zawodzie widzieli niejedno i mogą stanowić wiarygodne źródło informacji. zatem, bardzo proszę Was o radę.

mam 21 lat. skończyłam liceum ogólnokształcące, obecnie studiuję filologię francuską. Francja - wiadomo - kuchnia. zaczęłam więc eksperymentować, na tyle pomyślnie, że cuisine francaise okazała się tylko początkiem przygody z gotowaniem, choć nadal pozostaje w kręgu moich głównych zainteresowań. i to chyba to, czym chciałabym się zajmować profesjonalnie. ale... co teraz? myślałam o dwuletniej szkole policealnej, specjalność: kucharz, na dobry początek. taka szkoła przygotowuje pod względem merytorycznym , a także organizuje praktyki. studia, oczywiście, mam zamiar skończyć ze specjalizacją pedagogiczną (ponoć kucharz nie może przyjąć do kuchni praktykantów bez specjalizacji pedagogicznej). jeszcze nie wiem, co dalej, ale mam nadzieję, ze pomysły pojawią się wraz z wiedzą o zawodzie.

proszę Was, jako kucharzy lub szefów kuchni, o opinię. czy to dobry plan? jeśli nie, czy w ogóle mam jakieś szanse, żeby kiedyś zostać profesjonalnym kucharzem?

proszę, proszę, pomocy.

(08.06.2012 - 14:29)   MartaOdpowiedz
(89.74.149.38) 89-74-149-38.dynamic.chello.pl
|[ STRONY ]|
 00  01   02   03   04   05   06   07   08  strona [09]ostatnia strona [43]
|[ TEMATY ]|
poprzedni lista nowy następny

"kucharz - od czego zacząć, aby nim zostać?"
(08.06.2012 - 14:29)  (Marta)

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.
** HydePark **
Kuchnia molekularna
problemy z serwisem gastronauci.pl
SUBWAY - Franczyza
problemy z waszym serwisem gastronauci.pl
Jak nie oszaleć z marketingiem przedświątecznym?
Projekt szkoleniowy
Napiszę księgę HACCP. TANIO!
Zniżki na jedzenie, program partnerski
Gęsinowy Szlak Kulinarny
Kumulator - loteria dla lokali gastronomicznych
Utylizacja olejow i frytur gastronomicznych
Mięso z bydła Aberdeen Angus wysokiej jakości.
Piramida Kluczbork Kebab
piramida kebab kluczbork
kucharz - od czego zacząć, aby nim zostać?
Almar sponsorem oficjalnym Sylwii Gruchały
przekąski
poszukuję restauracji w szczecinie
Praktyki sezonowe dla uczniów szkół gastronomicznych
Szukam rozsądnego kucharza do pensjonatu.
Jakie macie doświadczenia w pracy sezonowej.
Szkoła policealna - kucharz
Reklama w Internecie
Dni Herbaty Dilmah - kto coś wie?
HACCP. Kilka pytań.
Restauracja czy Hotel ****
Najważniejsza rocznica roku
Dobra klimatyzacja
Osoby z lokalem gastronomicznym poszukiwane.
Leberkasse
Cevap i Sport Club
KONKURS KULINARNY DLA UCZNIÓW SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
projekt technologiczny kuchni, SANEPID
Studiuj, podróżuj i zarabiaj
straty w gastronomi
Skuteczne reklamowanie naszych punktów gastronomicznych
Co sądzicie o zakręconych ziemniakach?
BEZPŁATNE szkolenia informatyczne - może kogoś zainteresuje
wyliczenie ceny potrawy
prosba o pomoc w napisaniu opisu mojej kuchni
KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Artek Lunch24.pl Manitowoc Foodservice Convotherm Fondis M&M Gastro Na Lunch 007Gastro.pl Winterhalter Gastronom Polska M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Demi Co. HellCold Voigt Steinberg RM Gastro Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Gorbi Tech - Prim Espiga Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Iguana - Gastro Cryogen Gaspol LMS Online Sp. z o.o. RATIONAL Sp. z o.o. Belfood Barson Iglotex
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000